T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi

“KURU KAFA” HEM KORKUTTU HEM GÜLDÜRDÜ

“KURU KAFA”  HEM  KORKUTTU HEM GÜLDÜRDÜ

       Okulumuz Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ali Haydar USLU’nun yazıp yönettiği korku-komedi türündeki  “KURU KAFA” adlı tiyatro oyunu 03 Mayıs 2016 Salı günü Hatay Kültür Merkezi Salonunda  saat 13.30 ve 20.30’da olmak üzere iki defa sahnelendi. 13.30’da öğrencilerimize sahnelenen oyuna  20.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kemal Gülistan, okulumuzun idarecileri, hayırseverimiz Sayın Nevzat Şahin’in kızı Esin ŞAHİN, öğretmenlerimiz, veliler yoğun katılım  gösterdi. Oyun, seyirciler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

      Oyunun yazarı ve yönetmeni Edebiyat Öğretmeni Ali Haydar USLU yaptığı konuşmada “Şimdi yeni ve farklı bir oyunla “KURU KAFA”yla  karşınızdayız. Sinemada korku teması çok,  tiyatroda ise az işlendi. Genelde tiyatro oyunları hep ya dram ya da komedi türünde yazıldı.    Bu türde bir oyunu sahnelemek benim için bir ilk oldu. Bu nedenle ben de oyuncular kadar heyecanlıyım. Bu oyunumuzda siz izleyenlerin  gerilimi çok yakınınızda, koltuklarınızda, bir nefes uzağınızda hissetmenizi, bununla birlikte gülümsemenizi de istedim.

      Tıp okuyan öğrencilerin derste incelemek üzere mezarlıkta kuru kafa bulmaya çalışmaları ve  korkularıyla yüzleşmelerini anlatan  oyunumuzda  otuz öğrenci görev aldı. Bahanelere sığınmayıp görev alan bu öğrencilerimize ve bu sosyal etkinliğe katılma izni veren değerli velilerine teşekkür ediyorum.    Bir işi yapmak istemiyorsak onlarca bahane bulabilir ve yapmayız. Oysa iş yapmaya gönüllü olmalı ve bahanelere sığınmamalıyız. Ben de bahanelere sığınmadım ve yazdım, yönettim oyunun dekorundan kostümüne, makyajından müziğine her şeyiyle ilgilendim. İnsan istemeyegörsün yapamayacağı iş yoktur,  diyen  Ali Haydar Uslu konuşmasına şöyle devam etti:    

    “Her gün yeni bir 24 saate başlıyoruz. Bu süreyi yatarak da geçirebiliriz, çok ve yararlı işler yaparak da… Geleceğimizi  iyi veya kötü inşa etmek elimizde. Tercih bizim. Zaman çok hızlı akıyor, gün gelip de ardımıza baktığımızda pişmanlıklar yaşamak istemiyorsak her günümüzü dolu dolu yaşamalıyız. Daha çok sorumluluk almalı ve sorumluluklarımızı zamanında yerine getirmeliyiz. Böylece zamanı  verimli kullanmış da oluruz.  “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.” Biz de işimize bakalım.” dedi.

Tiyatro gösterimi sonunda Hayırsever Nevzat Şahin’in kızı Esin ŞAHİN, oyunun yazarı ve yönetmeni Ali Haydar Uslu’yu kutlayarak kendisine  bir buket çiçek verdi.

Okul Müdürümüz  Sayın Mustafa Ortak da öğretmenimizi ve oyuncu öğrencilerimizi kutlayarak öğrencilerimize  Ali Haydar Uslu’yla birlikte kupa bardak hediye etti. 

 OYUNDA GÖREV ALAN ÖĞRENCİLER

ORHAN:     AZİZ KIRIK  11-C

LÜTFÜ:       SEDAT KÖROĞLU  11-D

AHMET:     ARDA AÇIKALIN  9-F

BARIŞ:        FEVZİCAN ÖZTÜRK  9-B

HANDE:     GÜLİZ DAPLAN  11-D

ESİN:          SEVGİ İDRİSOĞLU  11-A

BÜŞRA:      CEMRE İDİL MANSUROĞLU  10-C

SEVGİ:        SAADET GÜÇLÜ  9-B

BEHZAT:     OZAN YILDIZ  11-B

FAYSAL:     YUSUF CEVENT  11-C

İHSAN:       ALİ İBRAHİM YAPICI  9-B

NECMİ:      SALİH DOĞAN  10-A

İHTİYAR:    BAŞAR EKİN KARADAŞ  10-E

BABA:         REMZİ ALHAS  10-D

ANNE:         YONCA KILINÇ  10-C

KIZ:              ECE AKPINAR  10-C

OĞUL:         MEHMET AFLAZİ  10-D

UŞAK:          GÖRKEM MANSUROĞLU  10-D

AŞÇI:            NECİM EMİR  10-D

BAHÇIVAN:TEVFİK KESİCİ  9-A

HİZMETÇİ:  BERNA AKPINAR  9-A

HAYALET:    EMRE ULUÇ  10-C

HAYALET:    M. SITKI SAĞICI  10-C

HAYALET:    ANIL KIRILMAZ  10-E

HAYALET:    SÜLEYMAN MANSUROĞLU  10-E

SUFLÖR:      BARIŞ KAPLAN  10-E

SUFLÖR:      İREM GÖNTEN  10-C

SES SORUMLUSU: UĞURCAN HALVACI  11-C

IŞIK SORUMLUSU: YUSUF ETKİN KIZILDAĞ 11-C

SLAYT-FOTOĞRAF: HEDİL HALAVA  10-D

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2016 - Güncelleme: 02.08.2017 11:24 - Görüntülenme: 2981
  Beğen | 4  kişi beğendi