T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi

HAYIRSEVERİMİZ

HAYIRSEVER NEVZAT ŞAHİN’İN BİYOGRAFİSİ

 

            Okulumuzu yaptıran hayırsever işadamı Nevzat ŞAHİN 1934 Antakya doğumlu olup, Hatay Devleti Eski Milletvekili Selim Mahmut ŞAHİN’in oğludur. Öğrenimini Antakya’da yapmış 1956 yılında işadamı olan babası ile birlikte ticarete başlamıştır. 1962 yılında Sevsen Şahin ile hayatını birleştirmiştir. 1972 yılında babasının vefatı üzerine ticari faaliyetlerine tek başına devam etmiştir. 50 yıllık kayıtlı vergi mükellefi olup 1987 yılında vefat eden oğlunun haricinde 3 kız ve bir erkek evlat babasıdır.

                                   Halen Antakya’da SELER Teks.Tic. ve San. AŞ., RELES İth. İhr. Tic. Ltd. Şti. OYAK Sigortaya bağlı RELES Sigortacılık Ltd. Şti.ve RELES Oto Kiralama Ltd.Şti’nin yönetim kurulu başkanıdır. HASİAD’ın kurulduğu günden bu yana üyesi olup Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Vakfının kurucu üyesidir.

            1987 yılında elim bir trafik kazası neticesinde ebediyete intikal eden oğlu Selim Nevzat ŞAHİN’in anısına 1995 yılında 3 kat 24 derslik olarak yapılmış ve döşenmiştir.

           Okulumuz dışında Hatay’daki pek çok hayırlı işe öncülük eden Nevzat ŞAHİN Küçükdalyan beldesinde rahmetli oğlu Selim Nevzat ŞAHİN adına iki katlı kaloriferli Sağlık Ocağı yaptırmıştır.  Birçok kurumdan Teşekkür, Takdir belgeleri ve Plaket verilmiştir. Okulumuzun fiziki yapısını iyileştirme ve ders araç gereçlerinin modernizasyonunda katkıları devam etmektedir.






                        SELİM NEVZAT ŞAHİN’İN BİYOGRAFİSİ (1963-1987)

 

            4 Eylül 1963 yılında Sevsen-Nevzat ŞAHİN’in ilk çocuğu olarak Antakya’da doğdu. İlkokulu Fevzi Çakmak, orta ve lise tahsilini Antakya Özel Ata Lisesinde yaptı. 1980-1981 öğretim döneminde Gazi Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ,işletme fakültesini kazandı.1983-1984 Öğretim döneminde fakülteyi iyi derece ile bitirdi.

 

            Vatani görevini Ankara Polatlı Topçu okulunda yedek subay olarak yaptıktan sonra Antakya da ortağı ve kurucusu olduğu Seler Tekstil Tic. ve Sanayi A.Ş. de genel müdür olarak çalıştı.

 

            11 Kasım 1987 tarihinde talihsiz bir trafik kazasında genç yaşta aramızdan ayrıldı.

                                         

            Bu okul Selim Nevzat Şahin´in anısına babası işadamı Nevzat Şahin tarafından 1995 yılında yaptırılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 08.02.2018 11:16 - Görüntülenme: 5581
  Beğen | 26  kişi beğendi