Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi

SÜMERLER MAH. ŞÜKRÜ GÜÇLÜ BUL. NO: 3 DEFNE / HATAY
Vizyon
Yaşamınızın önemli bir dönemecindesiniz. Geleceğinizi belirlemenin heyecanı sizi karar alma aşamasına getirdi. Zamana karşı yarıştığınızın bilincinde olarak seçenekleri değerlendirme, yeni bir yaşamın eşiğinden geçmenin heyecanı ile birleşiyor ve şansa hiç yer bırakmıyor. Sizi sıkıştıran, ezen koşullara ‘DUR!’ demenin yolu yeni ve çağdaş bir öğretim sisteminden geçmektedir. Bilgi, ancak sevgiyle yoğrulduğunda ve yeni bilgilere temel olabildiğinde başarı olarak yaşamımızda yerini alır. Emeğimizin ve umutlarımızın hak ettiğimiz-hedeflediğimiz başarıya ulaşması için öğretmen ve öğrenciler olarak, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nde bir maratona hazırlanıyoruz. Öğretmen ve yönetici kadromuz, çağdaş eğitim anlayışımız ile geleceğin başarılı ve özgüvenli gençliğini yetiştirmekte iddialıyız. Bilgili, mutlu ve ruh sağlığı yerinde güçlü bir kuşak, başarılı ve aydınlık bir gelecek için sesinizi sesimize, bilgimizi bilginize katacağız.
Misyon
Çağımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin nasıl olması gerektiği hususunda Türk Eğitim sistemine bir örnek oluşturup mesaj vermek ve bunu tüm topluma duyurmaktır. Bunun için; • Kalıplaşmış eğitim sisteminin dışına çıkarak, mükemmellik anlayışı içinde eğitim sistemindeki tüm yenilikleri öğrencilere aktarmak, • Yaptığı her iş ve sunduğu her hizmette daima ‘kalite’ ve ’mükemmelliği’ esas almak, • Araştıran, sorgulayan, sorun çözücü yetkin insan yetiştirmek, • En seçkin eğitim kadrosu ile en seçkin idareci kadrosu ile yüksek motivasyon içersinde ‘kaliteli’ ve’ olması gereken’ eğitimi vermek, • Öğrencilere, eğitim kadrosu ve idari kadroya, ilişki içinde bulunulan kişi ve kuruluşlara sevgi ve saygı duyarak tüm çalışma düzen ve programlarını buna göre düzenlemek, misyonumuza ulaşmada temel hedeflerimizdir.
Başarılar
Tübitak 4006 Projesi, Kısa Film İl Birinciliği, Futsal Yarı Final, Hatay Kız Basketbol İkinciliği, FLL Yükselen Yıldızlar Kupası, Meb Şanlıurfa Tasarla Çalıştır Kategorisi 1. liği
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
08:00-12:00 13:00-15:20
Kalorifer(Doğalgaz)
İngilizce Almanca(İkinci yabancı dil)
Toplu taşıma araçları, servis araçları
Sümerler Mah. Şükrü Güçlü Cad. No:5 Defne / HATAY
Şehir Merkezi
Taban 416 Tavan 422 Puan
Sportif Etkinlikler
Ulusal alanda Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Futsal, Masa Tenisi, Cimnastik Okçuluk dallarında yarışmalara katılım sağlıyoruz.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak 4006, Tübitak 2204, Teknofest, Meb Robot Yarışması, Alanında Uzman Konuşmacılar gibi Bilimsel Etkinlikler Düzenlenmektedir. Ayrıca Okulumuz ve İskenderun Teknik Üniversitesi Arasında protokol imzalanmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+KA210(sch), Ulusal Kalite Etiketi, Tübitak, e-Twinning, Codeweek Etkinliklerine katılım sağlamaktayız.